Топ 5 суперхрани за красива кожа

Когато става въпрос за грижата за кожата, храната, която приемаме, е от съществено значение. Прочетете нашите топ 5 предложения за суперхрани, който трябва да присъстват в режима ви, за да имате здрав и сияен вид.

Портокали


Благодарение на високите нива на бетакаротина - пигментът, отговорен за ярко оранжевия им цвят - портокалите имат неповторимо противостареещо действие. Освен това съдържат провитамин А, който се бори срещу вредите от слънцето и намалява чувствителността на кожата към UV лъчите. И не на последно място, съдържанието на витамин C спомага за продукцията на колаген, което съответно прави кожата по-изгладена и еластична.
[1]

Боровинки


Често споменавани като едни от най-ефективните суперхрани, боровинките дължат цвета си на пигмента антоцианин, който е форма на антиоксидант. Също като други червени или лилави плодчета (червени боровинки или годжи бери), те се борят с признаците на стареене като намаляват вредата от свободни радикали, причинени от външни фактори и агресори.

Акай бери

Богати на витамин Е (полезен за кожата, косата и ноктите), плодчетата акай също имат добри противовъзпалителни качества. Ако страдате от акне, използването на натурална маска с акай ще намали зачервяванията, заради високите антиоксидантни нива, които стимулират циркулацията.[1] С други думи, екфолиант на природата!

Авокадо


Дебатът дали авокадото е плод или зеленчук продължава, но едно е сигурно - ползите, които носи на кожата. Заради високото си съдържание на мастни киселини със силно хидратиращо действие, авокадото помагат на кожата в дълбочина, също благодарение на концетрацията на витамин А, който спомага за възстановяването на клетките. Чудесни новини за уморената кожа, страдаща от влияение на стрес, замърсявания и излагане на слънце![1] Кой казва, че всички мазнини са лоши?

Червени боровинки


Подобно на обикновените боровинки, червените съдържат флаваноиди - полифеноли, известни със своето неповторимо действие срещу оксидативния стрес. Приемането на сурови червени боровинки или под формата на сок ще доведе до по-сияйна кожа.[1] Освен това киселинното им съдържание регулира отделянето на себум при мазна и лъщяща кожа и успокоява зачервяванията.[2]

Публикувано

Най-четени

Ферментирали храни: повярвайте ни, кожата ви ще ви благодари

Вярно, името може да не звучи много приятно, но повярвайте ни като ви казваме, че трябва да заложите на ферментирали храни, ако искате да подобрите цялостното си здравословно състояние. Ще ви обясним повече за тази тенденция в храненето, както и ще препоръчаме какви видове да включите в диетата си.

Прочетете повече

FAQ: Серумът, бодигардът на кожата на всякаква възраст

Против бръчки, хидратиращ, против несъвършенства, разкрасяващ, против отпускане на кожата... Има серум за всеки един момент от живота ви. Обърнете внимание на този защитаващ и разкриващ красотата на кожата продукт.

Прочетете повече