Изберете зареждаща с енергия закуска

Заедно с д-р Lebar подбрахме 2 предложения за закуска, в зависимост от типа умора, която ви засяга най-често.

Физическа умора

  • 1 чаша кафе & мляко... или топъл шоколад!
  • 3 филийки хляб с малко масло и сладко
  • 1 порция плодове, богати на антиоксиданти (свежи или сушени) - цитруси, боровинки, къпини, папая...

Психическа умора

  • 1 чаша черен чай или Комбуча
  • 1 чаша кисело мляко с овесени ядки
  • 1 порция плодове, богати на антиоксиданти (свежи или сушени) - цитруси, боровинки, къпини, папая...

Експертните съвети

“Умората може да бъде както физическа, така и психическа. На закуска трябва да възобновите енергията си като първо хидратирате тялото си. След това, за да се преборите с физическата умора, изберете овесени ядки, какао, което доставя магнезий и млечни продукти за белтъчини. Не забравяйте и източниците на антиоксиданти, за да компенсирате негативното действие на забързаното  ежедневие върху кожата и тялото си."

Финален съвет от д-р Lebar: най-честата причина за умора при жените е... липсата на желязо, която естествено се появява по време на месечния цикъл или при недостатъчно богата диета (особено когато червеното месо не ви е любимо...). Следете нивата си на желязо и се посъветвайте с професионалист дали имате нужда от добавки. Благодарение на тези съвети всяка сутрин ще увеличите нивата си на енергия на цялото тяло и съответно на кожата. Освен това ежедневно можете да предложите на кожата си цялостна енергизираща грижа с продуктите от гамата IDEALIA. 

Публикувано

Най-четени

Топ 5 суперхрани за красива кожа

Когато става въпрос за грижата за кожата, храната, която приемаме, е от съществено значение. Прочетете нашите топ 5 предложения за суперхрани, който трябва да присъстват в режима ви, за да имате здрав и сияен вид.

Прочетете повече

Ферментирали храни: повярвайте ни, кожата ви ще ви благодари

Вярно, името може да не звучи много приятно, но повярвайте ни като ви казваме, че трябва да заложите на ферментирали храни, ако искате да подобрите цялостното си здравословно състояние. Ще ви обясним повече за тази тенденция в храненето, както и ще препоръчаме какви видове да включите в диетата си.

Прочетете повече