Практични съвети за масаж за сияйна кожа

Знаете ли, че е от ключово значение как нанасяте продуктите грижа за кожата си за тяхната ефективност?

Прочетете нашите съвети как да нанасяте сутрешната и нощната си рутина по-ефективно, за да се възползвате максимално от положителните ефекти на активните съставки в продуктите.

Правилната техника: ползите от масажа на кожата


Перфектният край на дългата седмица, масажът на лицето не е единствено приятен начин да се освободим от натрупаното напрежение - той може да трансформира и кожата. Изпълнен по правилния начин, масажът на лицето може да предотврати появата на фини линии и бръчки, да стегне кожата и да стимулира микроциркулацията, което само по себе си ще доведе до по-сияен вид. Освен това нанасянето на крем или серум за лице с масажиращи движения позволява по-дълбоко проникване на активните съставки в кожата, което означава максимално извличане на ползите от въпросния продукт. Как да не ни допадне?

Съвети за масаж на лицето: как да извлечете най-доброто от продуктите си


Знаем, че е очевидно, но преди да започнете масажа трябва да измиете добре ръцете си и да почистите грима си, за да избегнете разпространението на бактерии от лицето в продуктите. Подсушете внимателно с кърпа и започнете с олио или серум. Освен че помагат за по-лесно плъзгане на пръстите по кожата, леките олиа и серуми могат да навлязат по-дълбоко в кожата, което повишава ефикасността на по-гъстите текстури на дневните кремове. Затова залагайте на по-леки текстури като основа преди да нанасяте по-силни и гъсти такива.

Защо ни е салон? Съвети за професионален масаж, които да приложите вкъщи


С върха на пръстите си започнете с кръгообразни движения по врата и брадичката като се движите нагоре към лицето. Внимавайте с натиска: кожата по лицето е по-деликатна от тази на други части по тялото, така че не натискайте много силно. Продължете отвътре-навън към челюстта и скулите. Лекото потупване нагоре и навън ще стимулират циркулацията, но внимавайте да не дърпате или натискате кожата надолу. Завършете с кръгообразни движения към центъра на челото, последвано от леки потупвания с безименните пръсти върху деликатната кожа под очите, за да премахнете подпухванията и да озарите погледа.

Публикувано

Най-четени

Топ 5 суперхрани за красива кожа

Когато става въпрос за грижата за кожата, храната, която приемаме, е от съществено значение. Прочетете нашите топ 5 предложения за суперхрани, който трябва да присъстват в режима ви, за да имате здрав и сияен вид.

Прочетете повече

Ферментирали храни: повярвайте ни, кожата ви ще ви благодари

Вярно, името може да не звучи много приятно, но повярвайте ни като ви казваме, че трябва да заложите на ферментирали храни, ако искате да подобрите цялостното си здравословно състояние. Ще ви обясним повече за тази тенденция в храненето, както и ще препоръчаме какви видове да включите в диетата си.

Прочетете повече