Съчетаване на маските: персонализирайте своята маска за лице

Поледната тенденция в сферата на красотата е Съчетаването на няколко вида маски. Така ще задоволите всички нужди на Вашата кожа. Дайте на кожата си нужната грижа у дома с тези няколко лесни съвета и препоръки.

Никога не сте чували за комбиниране на различни маски?

Най-новата тенденция в сферата на грижата за кожата е нанасянето на различен вид маска на различните зони на лицето, според нуждите им. По този начин можете да комбинирате, почистване на порите, ексфолиране и хидратация на кожата, само с едно нанасяне. Нанесете на чиста кожа и оставете маските да подействат за 5 минути, след това измийте с топла вода и се насладете на резултата. 

Готови ли сте за комбиниране на няколко вида маски? 
Първа стъпка: изчистете грима си и почистете кожата си. 
Втора стъпка: съчетайте и нанесете заедно любимите си маски. Ето някои комбинации, които може да пробвате....

Комбинации от маски, които да пробвате за Вашата кожа

Сухи бузи, мазна Т-зона = синя + сива маска

Често чувствителната кожа може да има сухи зони под очите, на скулите и около брадичката, но все пак Т-зоната да бъде мазна. За да хидратирате сухите зони на лицето си, нанесете Успокояващата маска с минерали.  Нейната лека и свежа формула възвръща сияйната кожа и хидратира епидермиса, за да предотврати появата на фини линии и сивкав тен. За да почистите порите си, нанесете в размер от едно грахово зърно от Почистващата порите маска върху челото, носа и брадичката. Улеснете проникването на маската като притиснете с пръсти. Оставете Почистващата порите маска да действа за 5 минути. Често се смята, че когато глината засъхне, действието спира, но това означава, че и кожата под нея е изсушена, затова 5 минути са напълно достатъчни. Остранете внимателно с гъбичка или мокро памуче. Можете да оставите Хидратиращата маска повече от 5 минути.

Кожа със сивкав тен и черни точки = розова и сива маска

Озаряващата маска с ексфолиращ ефект помага за изравняването на тена и озарява уморената кожа. Нанесете на челото и бузите и стимулирайте кожата с леки кръгообразни движения за нежна ексфолация. Съчетайте я с Почистващата порите маска, която нанесете на носът и брадичката. Тази маска е с формула от два вида бяла глина, които помагат за почистването на порите и черните точки, без да изсушават кожата.

Чувствителна кожа със сивкав тен= розова + синя маска

За жените, желаещи ексфолиране, но имат страх да не възпалят чувствителната си кожа, Озаряващата маска на Vicy може да направи нежен пилинг у дома. Нанесете и Успокояващата маска с минерали, която ще намали дискомфорта и хидратира кожата.

Публикувано

Най-четени

Топ 5 суперхрани за красива кожа

Когато става въпрос за грижата за кожата, храната, която приемаме, е от съществено значение. Прочетете нашите топ 5 предложения за суперхрани, който трябва да присъстват в режима ви, за да имате здрав и сияен вид.

Прочетете повече

Ферментирали храни: повярвайте ни, кожата ви ще ви благодари

Вярно, името може да не звучи много приятно, но повярвайте ни като ви казваме, че трябва да заложите на ферментирали храни, ако искате да подобрите цялостното си здравословно състояние. Ще ви обясним повече за тази тенденция в храненето, както и ще препоръчаме какви видове да включите в диетата си.

Прочетете повече