Училище за красота: Какво точно е действието на маските?

Когато става дума да дадете на кожата си това, от което най-много се нуждае, няма нищо по-хубаво от това да си подарите домашна грижа за лицето – но знаете ли как в действителност действат вашите любими маски, за да помогнете на кожата си?

Beauty-school-how-do-skincare-masks-actually-work.jpg

Read on as we take a look at some of the most common types of face mask, as well as their effects on the skin.Открийте тук повече информация за различните видове маски за лице , както и за тяхното действие.

Хидратиращи маски

Ако кожата ви е суха и дехидратирана, това са маските за вас. Повечето хидратиращи маски, включително и  Хидратиращата Минерална Маска на Vichy, обикновено съдържат интензивно хидратиращи съставки като глицерин, който придава комфорт на кожата, или хиалуронова киселина, която противодейства срещу загубата на вода. Просто нанесете с нежни потупващи движения по челото, бузите и брадичката с чисти пръсти, за да възстановите минералните нива на кожата. Оставете да действа за около 15 минути, като завършите с втриване на остатъчния продукт с масажиращи движения - няма нужда от отмиване!

Озаряващи Маски

Независимо дали в резултат на стрес, умора или лошо кръвообращение, ако тенът ви сякаш е загубил блясъка си, препоръчваме ви да подарите на кожата си озаряваща маска. За озаряващ ефект на потъмняла кожа, опитайте Ексфолиращатс Маска с Озаряващ ефект на Vichy, която съчетава два различни вида ексфолиация, за да елиминирате възможно най-много мъртви клетки. Срещащите се в естествен вид вулканични скали действат съвместно с AHA - плодова киселина, известна с ефикасността на пилинг - за по-добро почистване на кожата, като 81% от участниците отбелязват по-сияйна кожа след употребата й.[1] Имайте предвид, че маските с озаряващ ефект трябва да бъдат оставени да действат за около пет минути, преди да бъдат втрити с нежни масажни кръгови движения. Просто изплакнете и продължете с обичайната си грижа за кожата.


[1] Самооценка, 86 жени от кавказката раса, възраст 18-65 години, всички с чувствителна кожа


Почистващи/Детоксикиращи Маски

Искате да отпушите порите, но имате само няколко минути?  Няма проблем! Детокс маските са идеални за хора с кожа, склонна към омазняване и несъвършенства. Те действат посредством съставки като глина, за да изтеглят нечистотиите и да абсорбират излишния себум. Важно е да не оставяте маската да изсъхне напълно, преди да изплакнете, тъй като това може да изсуши кожата, но ако смятате, че току-що измитите пори ще се хидратират чрез детокс маска, нанесете с нежни движения любимата си хидратираща маска. Макар че някои почистващи маски могат да раздразнят деликатната кожа, Почистващата Порите Маска на Vichy е обогатена с успокояващо алое вера и алантоин, което я прави идеална за чувствителна кожа.

Публикувано

Най-четени

Топ 5 суперхрани за красива кожа

Когато става въпрос за грижата за кожата, храната, която приемаме, е от съществено значение. Прочетете нашите топ 5 предложения за суперхрани, който трябва да присъстват в режима ви, за да имате здрав и сияен вид.

Прочетете повече

Ферментирали храни: повярвайте ни, кожата ви ще ви благодари

Вярно, името може да не звучи много приятно, но повярвайте ни като ви казваме, че трябва да заложите на ферментирали храни, ако искате да подобрите цялостното си здравословно състояние. Ще ви обясним повече за тази тенденция в храненето, както и ще препоръчаме какви видове да включите в диетата си.

Прочетете повече