Как редовно да пием 2 литра вода на ден

Въпреки че е важно, не е лесно да изпием 2 литра вода всеки ден. Ето няколко съвета как да го постигнете без много усилия.

Дръжте я наблизо

Често забравяме да пием, не защото не сме жадни, а просто защото не се сещаме по време на забързаното ни ежедневие. Шише с вода на бюрото в офиса може да бъде постоянно напомняне. Ако това не е достатъчно, то започнете да си налагате да пиете от време на време, което в последствие ще се превърне в естествен рефлекс.

Добавете вкус

Кой казва, че хидратирането трябва да е скучно и безвкусно? Можете да осигурите на тялото си водните запаси също чрез билков, зелен чай или слабо кафе... само внимавайте да не прекалите с кофеина! Овкусено решение без странични ефекти? Вода с плодове: изберете любимите си плодове, потопете ги във вода за 2 часа на стайна температура или до 24 часа в хладилник... и със сигурост ще усетите свежестта им!

Ако не можете да пиете, яжте!

Това, което не е известно, е, че храната също може да допринесе за 2-литровия дневен прием на вода: включете в хранителния си режим свежи зеленчуци и плодове или супи.

Тези съвети ще ви помогнат да достигнете препоръчителния прием на вода за по-малко умора и по-здрав вид. Ние от Vichy знаем, че водата е от огромно значение, затова и Термалната минерализираща вода се крие в сърцето на всички наши продукти: научете повече за качествата и ползите й.

Експертните съвети

“Всички знаем, че е препоръчително да пием по 2 литра вода на ден, тъй като тя играе важна роля за всички процеси в организма. Освен това добрите нива на хидратация помагат в борбата с ежедневната умора. Институтът Pasteur потвърждава, че дори загубата на 2% вода може да доведе до нарушения в паметта и трудности в концетрацията. Други проучвания доказват, че хроничната дехидратация се отразява на настроението, бдителността и енергийните нива."

Д-р Véronique Lebar, диетолог и козметолог

Публикувано

Най-четени

Топ 5 суперхрани за красива кожа

Когато става въпрос за грижата за кожата, храната, която приемаме, е от съществено значение. Прочетете нашите топ 5 предложения за суперхрани, който трябва да присъстват в режима ви, за да имате здрав и сияен вид.

Прочетете повече

Ферментирали храни: повярвайте ни, кожата ви ще ви благодари

Вярно, името може да не звучи много приятно, но повярвайте ни като ви казваме, че трябва да заложите на ферментирали храни, ако искате да подобрите цялостното си здравословно състояние. Ще ви обясним повече за тази тенденция в храненето, както и ще препоръчаме какви видове да включите в диетата си.

Прочетете повече